Blogg

Hösten är på ingång......

Sommarens väder har varit milt sagt omväxlande, men jag hade turen att ha 3 v solsken på min semester. Ser fram emot en solig, klar & vacker höst.

Hundmässigt har sommaren varit ganska lugn, vi var i Borås på 2-dagsars utställning med blygsamma reultat. Sen rasade samtliga pälsar, så det blev inga mer utställningar.

Nu närmast är Tindra anmäld till Växjö 1nov. PLanerar även att para henne vid nästa löp, nu under hösten/vintern.

Har så smått börjat se mej om efter en ny flockmedlem, har svårt för att bestämma mej för om det blir hane eller tik. Det får framtiden/stjärnorna utvisa!! ;)

 1 augusti var det kennelträff här på kennel Winniewest! =)

Vi träffades på förmidagen för en promenad, sedan lunch och mkt hundsnack. Kul att 5 av 6 valpar ur den senaste kullen kunde komma. Det var Svea,Ossi,Ice, Velvet & Pi, med deras hussar & mattar som kom. Självklart så var även Mick med. <3

Hundarna lekte och 2-beningarna pratade ännu mera hund. Blev även lite pälsvård, trimning av tassar osv. Senare på kvällen kom grillen fram.

Vi hade väldig tur med vädret och kunde vara utomhus hela dagen.

Nu var det återigen ett tag sedan jag uppdaterade hemsidan.

Det är den tiden på året som det är ganska stiltje och inte händer så mycket.

I början av januari hade jag en liten sheltieträff här,det var jättetrevligt, även om jag i efterhand önskade att vi hade haft mer tid.......

Det var ett relativt stort gäng som samlades, 10 personer & 15 hundar!! Vi började med lite glögg & pepparkakor. Sedan tog vi en promenad i skogen och alla hundar var lösa förutom Findus som tenderar att sticka i det området vi gick. Inget gruff från någon av hundarna, det var blandat hanar, tikar, kastrater & valpar. 

Sedan smakade det gott med lite lunch innan vi stack upp till Skaraborgs Hundarena för lite träning. Smidigt att ha en uppvärmd träningshall på nära avstånd!! Alla tränade lite av det de ville, agility,lydnad,socialträning och lite passivitet. Alla mina valpar i senaste kullen,förutom Thea som bor i Norrland var närvarande. Riktigt roligt att se dem alla. Efter detta avslutades dagen. Hoppas att detta kan bli något av en årlig tradition.

Detta var lite av en bakåtblick...... Framöver så ser jag fram emot utställningssäsongen,framförallt med Tindra & Velvet. Kommer kanske ställa Norrie någon gång oxå.

I maj ska Boel & Cissi ha sheltieträff i Åsa,det ser vi fram emot!!

Jag planerar oxå för en kennelträff 1 augusti för mina 2 kullar. Då är A-kullen 22mån & B-kullen dryga 13 mån. Hoppas att så många som möjligt kan komma!!

 

Detta året kommer även att kantas av en del hästutställningar mest på shetlandssidan.Naturligtvis ska både Chili & Joy visas på premieringen och ev gå 3-årstestet.

Ja, nu var det ett tag sen jag uppdaterade siadan.

Det blir lätt att det mesta hamnar på facebook.
Hösten har varit ganska lugn.
Behöll ju 2 trf tikvalpar ur senaste kullen,båda helt underbara.
Matilda & jag gick på valpkurs nu ihöst med båda på Götene brukshundklubb.

Tyvärr ser det ut som Svea kommer att bli för liten,så henne kommer jag söka ett nytt hem till.En supermysig tjej som gärna kryper upp i knät.  Hjärta

 

Övriga valpar har kommit till kanonhem allihop,kul att man kan se dem på Fb och se hur de utvecklas,det är ju inte alltid som man har dem inom räckhåll.......

 

Hoppas på lite vinterväder så det kan bli lite fina vinterfoton.
Just nu är det bara grått och tråkig, energireserven är inte riktigt på topp.
Nu vill vi se SOLEN!!!! =)

Önskar nu,kanske lite tidigt en GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!!

Idag på Midsommarafton kom min 2:a kull. Visste från ultraljudet att det kunde bli 4-5st.

Denna gången visste Norrie vad det handlade om och var inte alls lika orolig.

På 4 timmar kom det 6st valpar! 3st trf tikar+ 1 trf hane. 1 blm hane + 1 blm tik.

Vikterna låg mellan 230g-292g,inte konstigt att Norrie varit stor & tung.

Alla var från början riktigt pigga & alerta och Norrie tar väl hand om dem.