Blogg

Ja,fotografering är verkligen inte min starka sida,ni får hålla tillgodo med det som syns här på hemsidan. Tack Linda för hjälpen!!

Valparna har nu hunnit bli 5v och de går på upptäcksfärd varje dag.

Känns konstigt att det bara är 3v kvar tills någon/några ska flytta,tiden bara flyger iväg.

Jag har ju mina favoriter helt klart.......LerAfter Eight är en riktig liten tuffing som gärna hänger mej i hälarna,sitter ibland och funderar över situationen.

Amazing Grace älskar att racea,nästan så att hon får små "golden"-ryck.

Anastazia är den lugnaste men absolut inte minst tuff,ibland får syskonen en liten hurring.

 

Alla valparna äter mat med gott mod och Norrie låter dem snutta att par gånger om dagen. De står dagligen på bordet och har nu blivit borstade & klorna klippta några gånger. Helt utan protester

Nu börjar det hända grejer i valplådan! =)

Valparna växer och mår bra. De har öppnat ögonen och utforskar lådan.......Emellanåt kommer det både skall & morr. Idag även första ylningen.......De ökar stadigt i vikt,snart ska de få smakprov på riktig mat.

 

Man börja skönja små personligheter i dessa individer som tidigare bara åt & sov. Nu i helgen ska de få flytta ner en våning i huset och få mer intryck i livet, "Lek-Farbror" Findus har idag inspekterat för första gången och tyckte att det var jättespännande. Undrar om han tycker det om 4 veckor?! =) Tror dock att han tar sin uppgift med ro,då han är det snällaste som går på 4 tassar här på Skogsledet. Det är inte omöjligt att även katterna blandar sig i uppfostran av valparna,det har hänt förr! =)

Redan på onsdagkväll sa min magkänsla att något var på gång,gick hem tidigare fr jobbet på morgonen.Under torsdagen hade Norries temp gått ner till 36,7 grader och hon var som ett plåster på mej. Norrie åt bara halva sin frukost och inget mer resten av dagen. Natten till fredagen var lite orolig, men inget hände. Fredagmorgon gick vi till brevlådan för att hämta morgontidningen,när vi sedan kom hem ville hon direkt upp till valplådan. Tog ca 45 min innan värkarna startade,sedan ytterligare 1,5 timme innan första valpen kom. Det var sobeltiken m krage & strimbläs,hon vägde 245g.Sen kom nästa ca 30min senare, 1 sobeltik till på 228g. Valp nr 3 var tyvärr redan död när hon kom ut.......Sist å inte minst kom den trf hanen på 255g.

Både Norrie & alla valparna mår bra! De har redan börjat gå upp i vikt och verkar nöjda.

Kommer att lägga ut bilder allt eftersom de växer & frodas.

Igår var Norrie & jag inne i Skara på Lilla Veterinärinrättningen,för ett ultraljud.

Det gick ju verkligen vägen,kan man säga!! Ler

Ca 4st jämnstora valpar med pigga hjärtan dök upp på monitorn. HjärtaAntalet är ju lite osäkert,så det återstår att se vad som kommer ut v 40/41. Spännande ska det bli iaf!

Samma helg som Nellie lämnade oss fick Morgana ett litet stoföl.

En vecka över tiden kom hon ut.....Ett brunt litet stoföl m strimbläs & 2 vita kotor fram.

Pappa heter Mallards Wood Flashligt & bor på Stackarps stuteri i Småland.

Har lite svårt för att bestämma mej för vad hon ska heta,antingen blir det "Miss Mazarin", "Miss Moneypennie" el "Fröken Månskära" Hennes stimbläs ser ut som en månskärva i pannan. Kort kommer......hon är en blyg lite fölunge som gärna gömmer sig bakom mamma.